Telefon: 052/211 364 | Mail: info@mladipula.org

Pokreću se školski volonterski klubovi u Istri

Datum: 27-07-2017

S ciljem razvoja školskog volontiranja i promoviranja volonterstva među mladima, pokrenut je projekt VOLUNTEEN. Naime, kroz volontiranje mladi stječu praktična znanja i vještine te se istovremeno oplemenjuje i razvija lokalna zajednica. Ipak, statistički podaci ukazuju da je udio (mladih) volontera u Hrvatskoj vrlo nizak naspram drugih zemalja Europske unije. 

 

 Kroz dvije godine radit će se na motiviranju i uključivanju učenika srednjih škola u volonterske aktivnosti. U konačnici pokrenut će se školski volonterski klubovi  - u Puli i Pazinu. U sklopu projekta  održavat će se informativno-motivacijske radionice, ciklus edukacija za učenike srednjih škola, ljetna škola volontiranja na kojoj će učenici naučiti kako organizirati i provesti volontersku akciju. Rad s učenicima bazirat će se na realnim potrebama u lokalnoj zajednici te će imati priliku za učenje i stjecanje vještina kroz neformalni rad.  Osim toga, projektom će se osnažiti niz udruga i djelatnika odgojno-obrazovnih ustanova u Istarskoj županiji za bolju koordinaciju rada volontera te pokretanja i vođenja školskih volonterskih klubova. 

 

Nositelj projekta je Udruga ZUM, a partneri su Start-up udruga za poticanje poduzetništva i zapošljavanja mladih ljudi, Udruga Suncokret - Pula, Ekonomska škola Pula, te Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin. Projekt je sufinancirala Europska unija, kroz Europski socijalni fond, Operativni program "Učinkovit ljudski potencijali 2014.-2020" u iznosu od 677.565,60 kn.