Telefon: 052/211 364 | Mail: info@mladipula.org

Pokrenuli smo Volonterski klub za mlade u Puli!

Datum: 15-05-2017

Volonterski klub za mlade

Volonterski centar Istra i Udruga ZUM u sklopu projekta "Volontiranje - snaga mladih" uspješno su pokrenuli Volonterski klub za mlade koji će se održavati u prostoru Udruge ZUM na adresi Flavijevska 8 u Puli. Cilj je bio okupiti mlade volontere ili one koji tek žele postati; upoznati ih s vrijednostima i važnošću volontiranja te potaknuti razmjenu znanja, ideja i iskustva mladih volontera. Volonterski klub za mlade osmišljen je kao otvorena platforma unutar koje mladi samostalno te uz podršku Volonterskog centra Istra i Udruge ZUM kreiraju volonterske inicijative, surađuju i aktivno djeluju za dobrobit zajednice u kojoj žive.

Pokretanje volonterskog kluba upriličili smo tijekom Europskog tjedna mladih kojemu je slogan "Zamisli, kreni, djeluj". Ove godine slavimo solidarnost, društveni angažman mladih, promoviramo program Erasmus Plus i inicijativu Europske snage solidarnosti. 

Prvi sastanak Volonterskog kluba za mlade održao se u ponedjeljak, 8. svibnja 2017 u 19 sati u prostoru Udruge ZUM, a na kojem se okupilo 18-ero mladih s područja Pule i njene okolice. Članovi volonterskog kluba su za prvi sastanak imali priliku poslušati dva inspirativna predavanja:

 

 

Na prvom sastanku razgovaralo se o ideji Volonterskog kluba za mlade, cilju rada te mogućim aktivnostima. Ponovni sastanak Volonterskog kluba za mlade bit će danas, 15.svibnja u 19 sati na istoj lokaciji. Svi zainteresirani mladi su dobrodošli,a dodatne informacije mogu dobiti putem maila info@mladipula.org!

 

Financijsku potporu za provedbu navedene aktivnosti pružio je Grad Pula, Agencija za mobilnost i programe EU u sklopu programa Erasmus+, Eurodesk Hrvatska te Ministarstvo demografije, socijalne politike i mladih.